Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid

De ontwikkeling van meer- of hoogbegaafde kinderen loopt, in tegenstelling tot wat velen denken, niet steeds vanzelf. Vaak leggen zij een hobbelig parcours af waarbij een handleiding soms nodig is. Voelen deze kinderen zich niet begrepen, krijgen zij niet de uitdaging of ondersteuning die zij nodig hebben, worden zij niet ‘gezien’… dan bestaat de kans dat deze kinderen erg ongelukkig worden, bepaalde vaardigheden onvoldoende ontwikkelen, onderpresteren … Het komt er dan op aan deze kinderen weer goed in hun vel te laten voelen zodat zij hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen. Is uw kind hoog- of meerbegaafd en weet u niet goed welke weg in te slaan, dan kijken we graag samen met jullie welke routes mogelijk zijn. 

Elk traject start met een uitgebreid intakegesprek met de ouders. Hierbij is uw kind nog niet aanwezig. Tijdens dit gesprek luister ik naar jullie bezorgdheden en trachten we samen de ondersteuningsnoden van uw kind uit te klaren. Tijdens een intakegesprek bespreken we welke begeleiding het meest is aangewezen:

  • individuele coaching van uw kind
  • ondersteuning van de ouders
  • ondersteuning van de school

 

Elk kind is uniek en heeft dus nood aan een traject op maat. 

Is uw kind dubbel bijzonder? Heeft uw kind naast de hoogbegaafdheid ook een leer- en/of ontwikkelstoornis? Dan is een overkoepelende aanpak aangewezen. Dit doen we via overleg en samenwerking tussen onze verschillende therapeuten binnen de kinderpraktijk. Uiteraard steeds in overleg met de ouders. 

 

Onze prijzen

  • Therapiesessie: 60 euro
Hoogbegaafdheid
- Samen bekijken we de mogelijkheden -

- Samen bekijken we de mogelijkheden -

Eva Verhees

Begeleidster hoogbegaafdheid en studiecoach

Maak een afspraak Meer over Eva
Arrow down