Verhaal

De overgang van de “buitenspeelgeneratie” naar een I-pad generatie ging de laatste jaren ontzettend snel. Van bij de start verwachten we van onze peuters en kleuters dat ze zo snel mogelijk kunnen stappen en praten. Wanneer ze dit goed en wel kunnen, moeten ze steeds vaker stil zitten en zwijgen: voor televisie, op school, …

We mogen niet vergeten dat spelen nodig is voor hun motorische ontwikkeling, dat samenwerken belangrijk is voor het leggen van sociale contacten en dat buiten zijn en genieten van de natuur energie en rust geeft. Laat kinderen zelf planten, zaaien, koken, dieren verzorgen, kampen bouwen, oplossingen zoeken, creatief nadenken, …

Leer dingen door te doen, niet door te zien! Kinderen zijn onze toekomst!

verhaal
Quote Hum Tielrode

Terug leren spelen en bewegen zorgt voor een basis die ze nodig hebben om te leren en zich te concentreren. Maar spelen alleen lost niet alle problemen op. Het is belangrijk dat kinderen kunnen rekenen op professionele mensen om hen te ondersteunen en begeleiden als het moeilijk gaat. Als dit kan in een fijn en rustgevend kader, midden in de natuur, is dit zeker een meerwaarde.

HUM is een plaats waar kinderen zich goed voelen, waar kinderen worden opgevolgd en kunnen genieten van de juiste begeleiding .

HUM is een plaats waar kinderen zich kunnen uitleven, mogen ervaren, proberen en doen. Een plaats waar spelen een belangrijke rol heeft, maar waar ook ruimte is voor begeleiding, rust en ontspanning.

Header
logo stamp hum tielrode
Arrow down